Suomen edustaja mukaan PQ19:n Fragments-näyttelyyn!

Suomen kansallinen edustaja PQ 2019:n kuratoidussa Fragments-näyttelyssä on skenografi ja esittävien taiteiden lavastuksen professori Liisa Ikonen. Näyttelyssä on esillä hänen uraauurtava väitöskirjansa Dialogista skenografiaa (2006). Onnea Liisa! Ehdokkaan Suomesta valitsi kansallisena kuraattorina PQ19:ssa toimiva KOKIMO.
Fragments-näyttelyn kuraattori on Klára Zieglerová. Näyttely on kansainvälinen PQ-näyttelykokonaisuus, jota kuvaillaan näin: “Focused on Memory, Fragments recognizes and celebrates the achievements of ‘living legends’ of design for performance, presenting one object showing the most iconic or breakthrough set, costume, lighting, projection or sound design by one of the most celebrated designers from each participating country or region whose work keeps inspiring new generations of artists and audiences. These designs are the essence of their environment and reflect the socio-political era, created by artists who are masters of their craft and have become a beacon of the profession for his/her life achievements. By placing these objects among the statuary of the National Museum Lapidary, PQ gives these visionary artist’s work recognition as treasured artifacts significant to the history and development of modern world culture.”
Näyttely pidetään Prahassa, PQ-näyttelyn kanssa samalla Industrial Palace -näyttelyalueella, kansallismuseon Lapidariumissa 6.–16.6. 2019.
Lue lisää: http://www.pq.cz

unnamed

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: